6 Stulbinantys Faktai Apie Šiaurės Elnius

{h1}

Čia yra keletas stebinančių faktų apie šiaurės elnius iš to, kaip jie išgyveno šaltį, iki kurio seksas sudaro kalėdų senelio kamanas.

6 Stulbinantys faktai apie šiaurės elnius: elniai

Šiauriniai elniai yra pritaikyti prie vėsių Arkties tundros klimato sąlygų, įskaitant Skandinaviją (pavaizduota), nes jie skleidžia tuščiavidurius plaukus, kurie ore ir veikia kaip izoliacija.

Ei, Rudolph!

Šiauriniai elniai yra pritaikyti prie vėsių Arkties tundros klimato sąlygų, įskaitant Skandinaviją (pavaizduota), nes jie skleidžia tuščiavidurius plaukus, kurie ore ir veikia kaip izoliacija.

Šiauriniai elniai yra pritaikyti prie vėsių Arkties tundros klimato sąlygų, įskaitant Skandinaviją (pavaizduota), nes jie skleidžia tuščiavidurius plaukus, kurie ore ir veikia kaip izoliacija.

„Dasher“ ir „Dancer“ bei „Prancer“ ir „Vixen“, be abejonės, šią žiemą stebėjo termometrą. Šių metų pradžioje atliktas tyrimas parodė, kad šiaurės elnių skaičius per pastaruosius tris dešimtmečius sumažėjo beveik 60 procentų dėl klimato pokyčių ir žmonių sukeltų buveinių trikdžių.

Šiaurės elnių nykimas yra aktuali tema ne tik Kalėdų seneliui ir milijonams vaikų visame pasaulyje.

„Karibas yra pagrindinė normalios šiaurinių ekosistemų funkcijos funkcija, - 2008 m. Sakė Kanados laukinės gamtos apsaugos draugijos vykdomoji direktorė Justina Ray. dėl to, ar mums pavyks pasirūpinti jų poreikiais srityje, kuriai daromas vis didesnis spaudimas “.

Štai keli elnių faktai, kurie jus gali nustebinti.

Jie iš tikrųjų yra karibu

Šiaurės šiaurėje šiauriniai elniai.

Šiaurės šiaurėje šiauriniai elniai.

(Vaizdo kreditas: Conny Sjostrom | Shutterstock)

Šiauriniai elniai ir Caribou yra du tos pačios rūšies (Rangifer tarandus) pavadinimai. Šiauriniai elniai paprastai nurodo prijaukintą veislę, kurią žmonės gaudo ir traukia rogėmis. Tokie šiaurės elniai gyvena daugiausia Skandinavijoje ir Sibire ir paprastai yra mažesni su trumpesnėmis kojomis nei jų laukinių karibų giminaičiai. Sibire karibu vadinami „laukiniais“ elniais. Gyvūno dydis ir svoris skiriasi priklausomai nuo lyties ir amžiaus. Suaugęs karibas siekia nuo 3 iki 4 pėdų (apie 1 metro) ir vidutiniškai sveria iki 375 svarų (170 kg) vyrams ir 200 svarų (90 kg) patelėms.

Jie apeina

Pirmą kartą įtraukta į sąrašą 1983 m. Sausio 14 d. Diapazonas: Aidahas, Vašingtonas; Kanada.

Pirmą kartą įtraukta į sąrašą 1983 m. Sausio 14 d. Diapazonas: Aidahas, Vašingtonas; Kanada.

Kaip praneša IUCN, Karibou per metus nuvažiuoja 3000 mylių (beveik 5000 km) - tai yra ilgiausias dokumentais patvirtintas sausumos žinduolių judėjimas. Jų palydovas vandenyje - kuprotas banginis - turi ilgiausio žinduolių reiso rekordą, žiemą nuplaukęs 5 000 mylių (8000 km) iki jų plikų veisimosi vietų. [10 geriausių neįtikėtinų kelionių su gyvūnais]

Jie greiti

šiaurės elnių lenktynės Rusijos šiaurinės šventės metu

šiaurės elnių lenktynės Rusijos šiaurinės šventės metu

(Vaizdo kreditas: Iakovas Kalininas | Shutterstock)

Nors jie gali neskraidyti, mokslininkai sako, kad karibu gali skrieti net 48 mylių per valandą (80 km per valandą) greičiu, nors įprasta, kad jie vaikšto lėtai. Kai plėšrūnas jaudinasi, karibas trauksis aukštai ir lygiagrečiai žemei, o paprastai jo diskelio uodega bus laikoma ore. Kai vejasi, jis greitai gausis.

(Parodyta aukščiau, lenktyniaujantys šiaurės elniai Rusijos šiaurės festivalyje.)

Jie gali susidoroti su šalčiu

šiauriniai elniai, kertantys kelią savo natūralioje aplinkoje Skandinavijoje

šiauriniai elniai, kertantys kelią savo natūralioje aplinkoje Skandinavijoje

(Vaizdo kreditas: Andreas Gradin | Shutterstock)

Šie elniniai elniai gyvena Aliaskoje, Kanadoje, Skandinavijoje ir Rusijoje, kur ganosi ant tundros augalų. Užuot aksominį kostiumą, šiaurės elniai yra padengti tuščiaviduriais plaukeliais, kurie įstrigia ore ir išlaiko juos gerai izoliuotus nuo elementų. Be to, jų kraujotakos sistema palaiko vėsesnį kraują šiaurės elnių galūnėse, kad jie neštų šilumą iš šilto kraujo jų pagrindiniame kūne.

Jie tylūs

Šiaurės elniai Eskifjordūre, į rytus nuo Islandijos.

Šiaurės elniai Eskifjordūre, į rytus nuo Islandijos.

(Vaizdo kreditas: Eirikur Kristjansson | Shutterstock)

Kalėdų senelis neturės jaudintis dėl to, kad savo šiaurės elnias pažadins vaikus (bent jau tuos, kurie neturi varpelių aplink kaklą). Moterys šiaurės elniai dažniausiai bendrauja pirmaisiais mėnesiais po palikuonių gimimo vasarą, o patinai balsuoja tik rudens poravimosi sezono metu. Kitais sezonais, kai jie balsuoja, štai kaip: Mokslininkai nustatė, kad patinėliams kakle yra didelis oro maišelis, leidžiantis jiems skleisti audringą barškinantį garsą ar poruotis. Griežtas skambutis galėtų atgrasyti konkurentus vyrus, o pritraukti galimą bičiulį. Moterims tokie oro maišeliai leidžia mamoms individualizuoti skambučius bendraujant su mažamečiais.

Kalėdų senelio įgula yra moteris

Šiauriniai elniai ir karibou yra du tos pačios rūšies pavadinimai, vadinami Rangifer tarandus, šiauriniai elniai paprastai nurodo prijaukintą veislę, traukiančią rogutes.

Šiauriniai elniai ir karibou yra du tos pačios rūšies pavadinimai, vadinami Rangifer tarandus, šiauriniai elniai paprastai nurodo prijaukintą veislę, traukiančią rogutes.

Šiaurės elniai patino savo ragus poravimosi sezono pabaigoje, gruodžio pradžioje. Patelės plonesnius skruzdėlynus laiko visą žiemą. Jei reikia tikėti visais pastebėjimais, tai yra galvutės, traukiančios Kalėdų senelį ir prekes per žiemos dangų. Dėl šios priežasties Kalėdų senelis pasirinko moterišką įgulą: Vyriški elniai nešioja vos 5 procentus kūno riebalų, kai Kalėdos rieda, poravimo sezono metu praradę daug riebalų atsargų. Šiauriniai elniai į žiemą patenka turėdami apie 50 procentų kūno riebalų. Šis natūralus izoliatorius, kuris gali būti kelių colių storio ant jų gumulų, elnias neria skriausdamas net iki 45 laipsnių Farenheito (minus 43 laipsniai Celsijaus).


Vaizdo Papildas: .




Tyrimas


520 Milijonų Metų Amžiaus Jūros Monstras Su Neišsaugotomis Smegenimis
520 Milijonų Metų Amžiaus Jūros Monstras Su Neišsaugotomis Smegenimis

Skrydžio Aeroakustika: Kolibrio Uodegos „Dainuoju“
Skrydžio Aeroakustika: Kolibrio Uodegos „Dainuoju“

Mokslas Naujienos


5 Būdų Santykiai Kenkia Jūsų Sveikatai
5 Būdų Santykiai Kenkia Jūsų Sveikatai

Nėščios Motinos Nuotaikos Pokyčiai Gali Pakenkti Kūdikiui
Nėščios Motinos Nuotaikos Pokyčiai Gali Pakenkti Kūdikiui

Ar Dronų Pilotai Treniruojasi Vaizdo Žaidimuose?
Ar Dronų Pilotai Treniruojasi Vaizdo Žaidimuose?

Lyčių Mūšis: Kas Daugiau Prakaituoja?
Lyčių Mūšis: Kas Daugiau Prakaituoja?

„Sea Slug“ Siūlo Įkalčių, Kaip Pagerinti Ilgalaikę Atmintį
„Sea Slug“ Siūlo Įkalčių, Kaip Pagerinti Ilgalaikę Atmintį


LT.WordsSideKick.com
Visos Teisės Saugomos!
Dauginti Jokių Medžiagų Leidžiama Tik Prostanovkoy Aktyvią Nuorodą Į Svetainę LT.WordsSideKick.com

© 2005–2020 LT.WordsSideKick.com