Nuotraukos: Daugybė Šiaurės Amerikos Dykumų Žinduolių

{h1}

Šiaurės amerikos dykumose gausu žinduolių, kurie yra spalvingi ir unikaliai pritaikyti atšiaurioms aplinkos sąlygoms.

Gyva dykuma

Bobcat

Šiaurės Amerikos dykumose gausu žinduolių, kurie yra spalvingi ir unikaliai pritaikyti atšiaurioms aplinkos sąlygoms. Daugelis tokių žinduolių išmoko ne tik išgyventi, bet ir klestėti gyvendami arti žmonių dykumų bendruomenėse. Šis miesto bobcat (Lūšis rufusas) yra tik vienas iš daugelio dykumos žinduolių, kurie iš tikrųjų daro šias Šiaurės Amerikos žemes gyva dykuma.

Gyvūnai ekstremaliomis sąlygomis

Žiedinė katė gyvena dykumos kraštutinumuose

Daugybėje Žemėje esančių ekosistemų ir aplinkų gyvena daugiau nei 4000 žinduolių rūšių. Tai, kad jie visi yra endoterminiai, šiltakraujiški, leidžia šioms nuostabioms būtybėms klestėti visų tipų biomuose ir kraštutinėse klimato vietose. Žinduoliai sėkmingai klesti keturiuose didžiuosiuose Šiaurės Amerikos dykumų regionuose: Didžiajame baseine, Mojave, Sonorano ir Chihuahuano dykumose. Visi sėkmingai prisitaikė prie dykumos kraštutinių temperatūros, drėgmės ir augmenijos.
Žiedinė katė (Bassasiscus astute) rodomas čia.

Dar viena pretenzija į šlovę

Spygliuočiai yra greičiausi žinduoliai Šiaurės Amerikoje

Žandikaulis („Antilocapra americana“) yra greičiausias žinduolis, rastas Šiaurės Amerikoje. Laikrodžio rodyklė buvo stebėta važiuojant daugiau nei 53 km / h (86 km / h) greičiu, paliekant bet kokį potencialų plėšrūną. Patinų žandikauliai prie pečių stovi apie 3 pėdų (1 metro) aukščio. Jų rausvai rudas kailis ir balti apatiniai gerai įsilieja į ryškų rudą kraštovaizdį, tokį įprastą Šiaurės Amerikos dykumose. Dygliuotieji kramtomieji miltai - dažnai šalavijų, žolių ir kitos dykumos augalijos mišinys.

Gauna, ko nori

Amerikos badgeris gyvena ten, kur nori

Amerikos blogeris (Taxidea taksi) yra mažas, bet žvalus Šiaurės Amerikos dykumų plėšrūnas. Šie mėsėdžiai pietauja laikydamiesi dietos, kurią daugiausia sudaro dykumos graužikai, vabzdžiai, driežai, voverės, paukščiai ir jų kiaušiniai. Amerikietiškasis barsukas gali užaugti iki 3 pėdų (1 m) ilgio ir sverti nuo 9 iki 22 svarų (4–10 kilogramų).
Amerikos badgeris turi nemalonų elgesį ir iš esmės gyvena ten, kur pasirenka. Šie gyvūnai mėgsta kasti skyles, todėl jie dažnai aptinkami šalia minkštesnio dirvožemio palei dykumos upių vagas.

Visų formų ir dydžių

Dykumos bighorn avys yra dideli dykumos žinduoliai

Dykumos dygliuotosios avys (Ovis canadensis nelsoni) yra keletas iš didžiausių žinduolių, rastų Šiaurės Amerikos dykumose. Jie teikia pirmenybę sausiems, dykumų kalnams, aptinkamiems visame regione, švelniai žvelgdami į aukštą kalnų uolą. Avinas gali sverti daugiau nei 220 svarų (100 kg) ir gyventi beveik keliolika metų. Avis yra mažesnės, iki 155 svarų (70 kg), bet gyvens iki 20 metų. Tiek vyriškos, tiek moteriškos avys turi ragus, tačiau avinų ragai yra daug didesni ir labiau išlenkti. Tamsiai rudas / pilkas kailis susilieja su aplinka, tačiau jų baltasis gaubtas padeda plėšrūnams juos aptikti kalno pakraštyje.
Gimusieji paprastai susirenka į bandas, kuriose retai būna daugiau kaip 30 individų. Rūgštynės vyksta karštais vasaros mėnesiais, kai ilgus atstumus per sausą dykumos kraštovaizdį galima girdėti, kaip du vyrai dominuoja ragais.

Unikalios rūšys

Kalifornijos lapeliais šikšnosparnis gaudo vikšrius

Kalifornijos lapeliais šikšnosparnis (Macrotus californicus) visoje Šiaurės Amerikos dykumoje. Dėl trumpų, plačių sparnų jie ne migruoja kaip ir daugelis kitų šikšnosparnių rūšių. Vietoj to, jie ištisus metus gyvena urvuose, senose minų šachtose ir uolėtose pastogėse, aptinkamose visuose dykumų regionuose. Kaip ir visos kitoje Amerikoje aptinkamos 150 šikšnosparnių rūšių, kurių lapai yra nagais, jie medžioja vabzdžius, kuriuos jie sugauna skraidydami ar be lapų ir net ant žemės. Kalifornijos lapeliais šikšnosparnis yra vienintelė šikšnosparnių rūšis Šiaurės Amerikoje, žinanti vikšrus. Jie taip pat papildo maisto atsargas valgydami saldžius, prinokusius kaktuso vaisius.

Prisitaikantys padarai

Kojotai prisitaiko prie savo kaimynų

Šiaurės Amerikos dykumų balsas tikrai yra kojotas („Canis latrans“). Jie randami kiekvienoje dykumos buveinėje ir gerai prisitaiko prie gyvenimo šalia žmonių ir tarp jų. Šie mėsėdžių medžiotojai mieliau medžioja naktį, o jų racioną pirmiausia sudaro kiti dykumos žinduoliai, tačiau jie tikrai valgys ir paukščius, ir kiaušinius.
Miesto dykumos kojotai kelia didelę grėsmę mažiems prijaukintiems šunims ir katėms. Jie mieliau valgo šviežią žudiką, tačiau yra žinoma, kad valgo morką. Yra žinoma, kad kojotai kaupiasi ir medžioja pakuotėse, kai stebi didelius žinduolius, tokius kaip elniai. Buvo žinoma, kad kojotai seka kartu su barsuku ir sugauna bet kurį mažą gyvūną, kuris lėkšta iš urvo.

Daugybe vardų

Javalina dažniausiai sutinkama didelėse šeimos grupėse

Gelta (Tajasas tajacu) taip pat žinomas kaip apykaklė. Šie vidutinio dydžio gyvūnai dažniausiai sutinkami didelėse šeimos grupėse. Garsų ir kvapų serijos dėka jie bendrauja su savo šeimos grupe, ieškodami dykumos kraštovaizdžio. Jie turi ilgus, aštrius dantų šunis, kurie dažniausiai išsikiša iš jų žandikaulių. Javelina driekiasi nuo Teksaso per šiaurinę Meksiką ir į Kalifornijos dykumas.

Waskally wabbit pusbroliai

Blacktail Jackrabbits taip pat žinomi kaip Amerikos dykumos kiškiai

Juodojo uodegos Jackrabbit (Lepus californicus) aptinkama visose keturiose pietvakarių dykumose. Šie dideli kiškiai gali užaugti iki 18–25 colių (46–64 cm) ilgio, su ilgomis rudomis ausimis su juodais galiukais. Jie labai paplitę šiaurinėje Meksikos dalyje ir JAV pietvakariniuose dykumų regionuose. Jie taip pat žinomi kaip Amerikos dykumos kiškiai.

Dykumos plėšrūnai

Kalnų liūtai yra dominuojantys dykumų plėšrūnai

Kalnų liūtas (Puma sutvirtėjo) yra dažna Felidae šeimos narė, gimtoji iš visų Amerikos. Jie svyruoja nuo Kanados Jukono iki Pietų Amerikos pietinių Andų. Įvairiuose regionuose jie taip pat žinomi kaip katamonas, puma ar pantera.
Šiaurės Amerikos dykumų regionuose jie yra daugiausia plėšrūnai. Jie sprindyje gali pasiekti 50 km / h (80 km / h) greitį, įšokti į medį 15 pėdų (4,5 m) aukščio, lengvai nugriauti 12 pėdų aukščio (3,7 m) tvorą ir išlaikyti 10 mylių per valandą greitį. (16 km / h) daugelį mylių. Patinas kalnų liūtas gali sverti iki 180 svarų (82 kg).

Širdingi gyvūnai

Mulų elniai primena mulus

„Mule“ elnias (Odocoileus hemionus) yra dažnas Šiaurės Amerikos dykumų gyventojas. Jie yra didelis, storas gyvūnas, turintis dideles ausis, panašias į mulą, ir uodega, ištiesta juoda. Mulų elnias neša uodegą, nukritusią skirtingai nuo kitų elnių rūšių. Jų ragai paprastai yra mažesni nei kitų elnių rūšių. Vienkartinė rudažolė dažniausiai gimsta gegužės pabaigoje – birželio pradžioje. Jų galima rasti tiek dykumos lygumose, tiek kalnuotose dykumų vietose.


Vaizdo Papildas: .




Tyrimas


Banginių Didysis Gulbis, Kuriam Padeda „Newfound“ Vargonai
Banginių Didysis Gulbis, Kuriam Padeda „Newfound“ Vargonai

Kupriniai Banginiai Plagiato Kitų Banginių Melodijas (Net Ir Vandenynus)
Kupriniai Banginiai Plagiato Kitų Banginių Melodijas (Net Ir Vandenynus)

Mokslas Naujienos


Raumenų Sistema: Faktai, Funkcijos Ir Ligos
Raumenų Sistema: Faktai, Funkcijos Ir Ligos

Pirmieji Maisto Produktai, Kurie, Atrodo, Turi Įtakos Vaiko Smegenų Galiai
Pirmieji Maisto Produktai, Kurie, Atrodo, Turi Įtakos Vaiko Smegenų Galiai

„Iceman“ Mamytė Laiko Seniausias Pasaulio Kraujo Ląsteles
„Iceman“ Mamytė Laiko Seniausias Pasaulio Kraujo Ląsteles

Nuotraukos: Nacionaliniai Paminklai, Kuriems Tikslinga Trumpo Apžvalga
Nuotraukos: Nacionaliniai Paminklai, Kuriems Tikslinga Trumpo Apžvalga

„Lucky“ Meškėnas Išgyvena 9 Aukštų Šuolį Nuo Pastato
„Lucky“ Meškėnas Išgyvena 9 Aukštų Šuolį Nuo Pastato


LT.WordsSideKick.com
Visos Teisės Saugomos!
Dauginti Jokių Medžiagų Leidžiama Tik Prostanovkoy Aktyvią Nuorodą Į Svetainę LT.WordsSideKick.com

© 2005–2020 LT.WordsSideKick.com