Faktai Apie Leopardus

{h1}

Leopardai yra mažiausi iš didžiųjų kačių, tačiau jie yra slapčiausi plėšrūnai ir didžiausios katės, lipančios ant medžių.

Leopardai yra didelės katės, žinomos dėl aukso, dėmėto kūno ir grakščių, tačiau žiaurių medžioklės būdų. Jie dažnai laikomi afrikietišku gyvūnu, tačiau leopardai gyvena visame pasaulyje. Nors jų pasiekiamumas yra didelis, jų skaičius mažėja.

Dydis

Leopardai yra didesni nei naminė katė, tačiau leopardai yra mažiausi didelių kačių kategorijos nariai. Jie užauga tik nuo 3 iki 6,2 pėdų (nuo 92 iki 190 centimetrų) ilgio. Jų uodega padidina dar nuo 25 iki 39 colių (nuo 64 iki 99 cm) ilgį. Patinų ir moterų svoris skiriasi. Moterys paprastai sveria nuo 46 iki 132 svarų (nuo 21 iki 60 kilogramų), o vyrai paprastai sveria nuo 80 iki 165 svarų. (Nuo 36 iki 75 kg), teigia San Diego zoologijos sodas.

Kinijoje su fotoaparatu pagautas retas „Amur“ leopardas

Kinijoje su fotoaparatu pagautas retas „Amur“ leopardas

Kreditas: WCS

Buveinė

Leopardas yra labai lengvai pritaikomas ir gali gyventi daugelyje skirtingų vietų visame pasaulyje. Leopardai aptinkami Afrikoje į pietus nuo Sacharos, Arabijos pusiasalyje, pietvakariuose ir rytinėje Turkijoje, Pietvakarių Azijos Sinajaus / Judėjos dykumoje, Himalajų papėdėse, Indijoje, Rusijoje, Kinijoje bei Java ir Šri Lankos salose, skelbia Tarptautinė tarnyba. Gamtos apsaugos sąjunga (IUCN). Šios didelės katės gali gyventi beveik bet kokio tipo buveinėse, įskaitant atogrąžų miškus, dykumas, miškus, pievų savanas, miškus, kalnų buveines, pakrančių krūmynus, krūmų žemes ir pelkėtas vietas. Tiesą sakant, leopardai gyvena daugiau vietų nei bet kuri kita didelė katė.

Įpročiai

Leopardai yra vieniši padarai, kurie laiką leidžia tik su kitais, kai jie poruojasi ar augina jaunus. Jie taip pat yra naktiniai ir naktis praleidžia medžiodami, o ne miegodami.

Leopardai daug laiko praleidžia medžiuose. Jų dėmėtas kailis juos maskuoja, priversdamas susimaišyti su medžio lapais. Jie dažnai tempia savo grobį į medžius, kad jo nepaimtų kiti gyvūnai, rašo „National Geographic“.

Dieta

Leopardai yra mėsėdžiai, bet jie nėra išrankūs valgytojai. Jie grobs bet kokiam gyvūnui, kuris patenka į jų kelią, pavyzdžiui, Thomsono gazelėms, gepardų jaunikliams, babuinams, graužikams, beždžionėms, gyvatėms, dideliems paukščiams, varliagyviams, žuvims, antilopėms, ropliams ir kiaulėms.

Leopardai yra pasalų plėšrūnai; Remiantis „Animal Diversity Web“, Mičigano universiteto Zoologijos muziejaus palaikoma duomenų baze, jie pasilenkia, norėdami prislėgti prie savo grobio ir pašokti, kol dar nėra galimybės sureaguoti. Leopardas užmuš savo grobį vienu greitu įkandimu į kaklą ir sulaužys.

Ši patelė, apaugusi leopardo jaunikliu, gimusi balandžio 10 d., Ką tik prisijungė prie dviejų tos pačios rūšies jauniklių 2014 m. Gegužės 17 d. Denverio zoologijos sode.

Ši patelė, apaugusi leopardo jaunikliu, gimusi balandžio 10 d., Ką tik prisijungė prie dviejų tos pačios rūšies jauniklių 2014 m. Gegužės 17 d. Denverio zoologijos sode.

Kreditas: Denverio zoologijos sodas.

Palikuonys

Kaip rašo „PBS Nature“, leopardų nėštumo laikotarpis yra maždaug trys mėnesiai ir paprastai jie pagimdo 2–3 jauniklių kuoją. Kiekvienas kubelis sveria vos nuo 17 iki 21 uncijos (500–600 gramų) gimus, yra aklas ir beveik be plaukų. Maistas priklauso nuo motinos ir neišeina iš narvo, kol jiems sueis 3 mėnesiai. 12–18 mėnesių amžiaus jaunikliai yra pasirengę gyventi savarankiškai, o sulaukę 2 ar 3 metų jie sukurs savo palikuonis. Leopardai gamtoje gyvena nuo 12 iki 15 metų, o zoologijos soduose - iki 23 metų.

Klasifikacija / taksonomija

Leopardo savybės yra klasifikuojamos kaip katės mėsėdžiai (pogrupis Feliformia) ir riaumojančios katės (gentisPantera). Jų integruota taksonomija, remiantis integruota taksonomine informacine sistema (ITIS), yra:

  • Karalystė: Animalia
  • Subkingumas: Bilateria
  • Įsibrovimai: Deuterostomija
  • Prieglobstis: Chordata
  • Paslaptis: Vertebrata
  • Infraprieglobstis: „Gnathostomata“
  • Superklasė: Tetrapoda
  • Klasė: Žinduoliai
  • Poklasis: Theria
  • Infraklasė: Euterija
  • Įsakymas: Carnivora
  • Pogrupis: Feliformia
  • Šeima: Felidae
  • Pošeima: Panterinos
  • Gentis ir rūšis: „Pantera pardus“
  • Porūšis:

„Panthera pardus delacouri“ (Indoneziečių leopardas)
Panthera pardus fusca (Indijos leopardas)
Panthera pardus japonensis (Šiaurės Kinijos leopardas)
„Panthera pardus kotiya“ (Šri Lankos leopardas)
Panthera pardus melas (Javano leopardas)
Panthera pardus nimr (Arabų leopardas)
Panthera pardus orientalis (Amūro leopardas)
Panthera pardus pardus (Afrikos leopardas)
„Panthera pardus saxicolor“ (Kaukazo leopardas, Vidurinės Azijos leopardas, Persijos leopardas)

Apsaugos būklė

„Formosan“ debesies leopardas, dabar išnykęs Taivane.

„Formosan“ debesies leopardas, dabar išnykęs Taivane.

Kreditas: Kinijos Respublikos (Taivano) užsienio reikalų ministerija

Leukardai yra klasifikuojami kaip beveik gresiantys pagal IUCN Raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą. Šis sąrašas pateiktas dėl jų populiacijos mažėjimo, kurį lemia buveinių praradimas ir medžioklė. „PBS Nature“ duomenimis, vienas rečiausių leopardų yra Amūro leopardas, kuris randamas Rusijos rytuose, Korėjoje ir šiaurės rytų Kinijoje. Manoma, kad laukinėje gamtoje šiuo metu gyvena tik 30 žmonių.

Kiti faktai

Pavadinimas "leopardas" kilęs iš graikų kalbos žodžio leopardas, kuris yra derinys leonas (liūtas) ir pardus (pantera), teigia „PBS Nature“.

Leopardams nereikia daug vandens. Jie išgyvena dėl drėgmės, kurią gauna valgydami grobį.

Nenuostabu, kad leopardai yra tokie puikūs medžiotojai. Pasak San Diego zoologijos sodo, jie gali skrieti iki 36 mylių per valandą (58 km / h), peršokti į priekį 20 pėdų (6 metrų) ir peršokti 10 pėdų (3 m) tiesiai į viršų.

Nors leopardai klasifikuojami kaip riaumojanti katė, jie dažniausiai žievės, kai turi ką pasakyti.

Leopardų ausys gali išgirsti penkis kartus daugiau garsų nei žmogaus ausis.

Leopardo dėmės vadinamos rozetėmis, nes jos atrodo kaip rožės.

Gentis Leopardas neapima leopardų. Šios genties nariai yra Centrinės ir Pietų Amerikos katės, tokios kaip ocelotos, oncilos, margajos, Pampos katės, Geoffrey katės, guiños ir Andų katės.

Papildomi resursai

  • Gyvūnų planeta: faktai apie leopardą
  • Afrikos laukinės gamtos fondo duomenų lapas: leopardai
  • BBC: „Big Cat Leopard“ faktai


Vaizdo Papildas: 6 faktai apie gyvūnus.Mes Mylime Gyvūnus..




Tyrimas


„Amazonėje“ Aptikti Nauji „Blynų“ Styginiai
„Amazonėje“ Aptikti Nauji „Blynų“ Styginiai

„Dino Sense“: Pusbrolis „Ankylosaurus“ Turėjo „Super Sniffer“
„Dino Sense“: Pusbrolis „Ankylosaurus“ Turėjo „Super Sniffer“

Mokslas Naujienos


Koledžo Veteranai Susiduria Su Didesne Savižudybės Rizika
Koledžo Veteranai Susiduria Su Didesne Savižudybės Rizika

Lapų Kruopos: Augalai Gali Rasti Sausumos Minas
Lapų Kruopos: Augalai Gali Rasti Sausumos Minas

Televizija Paverčia Vaikus Chuliganizmu
Televizija Paverčia Vaikus Chuliganizmu

Trumpa Dirbtinio Intelekto Istorija
Trumpa Dirbtinio Intelekto Istorija

Tirpstantys Himalajai Gali Padidinti Vandens Trūkumą
Tirpstantys Himalajai Gali Padidinti Vandens Trūkumą


LT.WordsSideKick.com
Visos Teisės Saugomos!
Dauginti Jokių Medžiagų Leidžiama Tik Prostanovkoy Aktyvią Nuorodą Į Svetainę LT.WordsSideKick.com

© 2005–2020 LT.WordsSideKick.com