Faktai Apie Paprastąjį Oposumą

{h1}

Oposumas yra vienintelis žemaūgis augalas, kilęs iš šiaurės amerikos.

Yra daugiau nei 60 rūšių oposumo. Rūšis, apie kurią daugelis galvoja, išgirdę apie šį gyvūną, yra paprastasis oposumas, dar žinomas kaip Virginia opossum. Tačiau tai yra dvi skirtingos rūšys. Bendras mokslinis oposumo pavadinimas yra Didelfis marsupialis, o Virdžinijos opossumo mokslinis vardas yra Didelfio virginiana.

Šios oposumo rūšys turi kūgio formos nosį su rausvu galu, ilgą uodegą be plaukų ir baltą, pilką ir juodą kailį. Opossumai yra vieninteliai raupliai, natūraliai randami Šiaurės Amerikoje.

Dydis

Opossumai yra maždaug mažų šunų dydžio. Jie yra maždaug 2,5 pėdos (76 centimetrai) nuo nosies iki uodegos ir sveria nuo 8,8 iki 13,2 svaro. (Nuo 4 iki 6 kilogramų), skelbia „National Geographic“.

Buveinė

Paprastasis opossum ir Virginia opossum yra JAV, Meksikoje, Centrinėje Amerikoje, Pietų Amerikoje ir Kanadoje. Nors opossumai nėra išrankūs ten, kur atostogauja, jie mėgsta medžius ir kiek įmanoma ilgiau pasiliks medžiuose. Jie taip pat teikia pirmenybę drėgnoms vietoms, tokioms kaip pelkės, pelkės ir upeliai.

Įpročiai

Opossumai yra naktiniai, tai reiškia, kad jie naktį miega ir miega dienos metu. Jie praleidžia naktis ieškodami maisto.

Nors opossumai žiemoja ne žiemoti, žiemą jie lėtėja. Jie gyvena urvuose, kuriuos užpildo sausais lapais ar net susmulkintu popieriumi, o riebalų atsargos padeda juos šilti. Anot „Animal Diversity Web“, vasarą jie laižys save ir aprišdami kailį nerijos, kad vėsiai laikytųsi.

Dieta

Yra žinomas, kad „Opossums“ yra šiukšlių. Jie yra visaėdžiai, vadinasi, jie valgo ir augaliją, ir mėsą, ir nėra išrankūs. Gamtoje jie melsis riešutais, žole ir vaisiais. Jie taip pat medžioja vabzdžius, peles, laukinius paukščius, gyvates, kirminus ir viščiukus. Mieste jie valgys kelkraštį ir šiukšles.

Palikuonys

Patinai buvo šakėmis varpos. Kažkada manyta, kad šio fizinio bruožo priežastis yra ta, kad jie veisiasi patelės nosimi. Manyta, kad gimus kūdikiams motina čiaudins kūdikius į savo maišelį. Tai netiesa. Šie žiuželiai veisiasi panašiai kaip kiti žinduoliai.

Opossumai dauginasi du kartus per metus. Poravimosi metu patinas, vadinamas jacku, palieka ir negrįžta. Po 12–13 dienų nėštumo moterys opossuma, vadinama jills, pagimdo iki 20 gyvų jaunų žmonių vienu metu.

Kūdikiai, vadinami džiaugsmais, yra maždaug drebučių pupelių dydžio, kai jie gimsta. Jie iš karto įsiskverbia į motinos maišelį, kad toliau vystytųsi. Net džiaugsmams senstant, motina vis tiek nešios juos ant nugaros, kur eis. Jie liks su mama maždaug 100 dienų. Paprastai dauguma džiaugsmų neišgyvena. Džiaugsmai lytiškai subręsta nuo šešių iki aštuonių mėnesių ir gyvena nuo vienerių iki dvejų metų.

Klasifikacija / taksonomija

Čia yra bendrojo oposumo taksonomija pagal integruotą taksonominę informacinę sistemą:

Karalystė: Animalia
Subkingumas: Bilateria
Įsibrovimai: Deuterostomija
Prieglobstis: Chordata
Paslaptis: Vertebrata
Infraprieglobstis: „Gnathostomata“
Superklasė: Tetrapoda
Klasė: Žinduoliai
Poklasis: Theria
Infraklasė: Metatherija
Įsakymas: Didelfimorfija
Šeima: Didelė (Didelphidae)
Pošeima: Didelfinai
Gentis: Didelfis
Rūšys: Didelfis marsupialis
Porūšis: Didelphis marsupialis caucae, Didelphis marsupialis marsupialis

Apsaugos būklė

Nors kai kuriems oposumams kyla pavojus arba jie išnykę, Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) paprastąjį oposumą laiko mažiausiai susirūpinusiu. Jos populiacija yra stabili.

Kiti faktai

Opossumai iš tikrųjų vaidina mirusius. Jie nusileis žemyn ir labai nejudės, kai liežuvis lįs, norėdamas apgauti plėšrūnus. Kartais šis triukas leis oposumams pabėgti. Anot ADW, mirusiųjų žaidimas gali trukti iki šešių valandų.

Kaip ir kiti žandikauliai, oposai turi kojų nykščius, vadinamus priešingais halluksais. Šie nykščiai yra ant užpakalinių ir priekinių kojų. Jų uodegos yra prigludusios ir gali būti naudojamos norint padėti joms lipti ir įsitvirtinti ant medžių šakų.

„The Humane Society“ tvirtina, kad oposumai švilpauja žmonėms, tačiau jie retai būna agresyvūs.

Kaip teigia Nacionalinė laukinės gamtos federacija, „Opossums“ yra neapsaugoti nuo gyvatės įkandimų, bičių įgėlimų ir kitų toksinų.

Papildomi resursai

  • Nacionalinė Opossum draugija
  • Projektas „Laukinė gamta: Opossums“
  • San Diego zoologijos sodas: „Opossum“


Vaizdo Papildas: .




Tyrimas


Ar Homoseksualumas Pagrįstas Smegenų Chemikalais?
Ar Homoseksualumas Pagrįstas Smegenų Chemikalais?

Tyrimai Rodo, Kad Artimiausi Šunų Vilkų Protėviai Išnyko
Tyrimai Rodo, Kad Artimiausi Šunų Vilkų Protėviai Išnyko

Mokslas Naujienos


Trečioji Katė Vajominge, Kuriai Diagnozuotas Maras: Štai Kodėl Neturėtumėte Panikuoti
Trečioji Katė Vajominge, Kuriai Diagnozuotas Maras: Štai Kodėl Neturėtumėte Panikuoti

„Emocinis Žemėlapis“ Parodo, Kur Žmogaus Kūnas Jaučiasi Švelnus
„Emocinis Žemėlapis“ Parodo, Kur Žmogaus Kūnas Jaučiasi Švelnus

Juodos Skylės: Viskas, Ką Manote, Kad Žinote, Yra Neteisinga
Juodos Skylės: Viskas, Ką Manote, Kad Žinote, Yra Neteisinga

Senovinė 400 Svarų Lašiša Kovojo Su Į Dantis Panašiais Dantimis
Senovinė 400 Svarų Lašiša Kovojo Su Į Dantis Panašiais Dantimis

„Withings Aura“: Miego Stebėjimo Priemonės Apžvalga
„Withings Aura“: Miego Stebėjimo Priemonės Apžvalga


LT.WordsSideKick.com
Visos Teisės Saugomos!
Dauginti Jokių Medžiagų Leidžiama Tik Prostanovkoy Aktyvią Nuorodą Į Svetainę LT.WordsSideKick.com

© 2005–2020 LT.WordsSideKick.com